Slanguttryck

Nu har jag "A" valt ett ämne som alla ungdomar utnyttjar för fullt, jag har valt slanguttryck som dom flesta personer använder i sin vardag. Det är ganska ovanligt att folk inte använder "slang" i sina meningar likaså förkortningar. Kära läsare, det här ämnet kan både vara kul och nyttigt att läsa om. Vi tar ett exempel, bög det säger dom flesta personerna men med ett snällare och ordenligare ord säger man homosexuell. Det är nuförtiden inte lika vanligt i ungdomarnas vardag att säga homosexuell. Hora är ett dåligt och elakt ord för prostetuerade. I cybervärlden använder sig folk av slang som tillexempel "lol", "vene" eller "F U". Det är dom tre vanligaste orden, ni kan ju kommentera om ni tycker att jag resunerar fel. En annan vane sak vi ungdomar har är att vi blandar in engelskaord i svenska meningar. Det kan vara ganska roligt att läsa vad ens vänner skriver egentligen skulle man spara alla slanguttryck i ett dokumänt och översätta dom till deras orginella uttryck. Så skulle vart femte ord betyda samma sak. Här ska ni få lite fakta om slanguttryck, vad det handlar om med mera.


Slang kan vara vanliga ord som med tiden bytt betydelse eller förvrängts. Även slang som är lånord från andra språk är vanliga, men det kan också vara helt nya, påhittade ord. Det finns många olika definitioner på vilka ord som egentligen är slang, men den grundläggande regeln är att slang är ord som inte är accepterade i vårdat språk, och som sällan eller aldrig förekommer i skriftspråk.


Trots att slang ofta uppfattas som helt onödigt och ganska fult, förekommer det i alla språk. Det är den lekfulla delen av språket, där var och en kan hitta på sina egna vitsiga, ilskna eller rent av elaka ord.


Slangen skiljer sig oerhört mycket mellan olika grupper, såsom människor i olika stadsdelar, åldersgrupper, kön och kultur. Dessutom formar sig slangen efter hur man ser på livet och det kan även vara ett sätt att uttrycka sina åsikter.

 

Med vänlig hälsning

 

"A"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0