Länktips

http://www.bris.se/barnensparti/
Föreningen Barnens rätt i samhällets hemsida där du kan spela, chatta och tävla. Men även läsa om mobbing, ensamhet och fråga om allt mellan himel och jord. Sidan har en bra länksamling till sajter om t ex anorexi, droger och rasism.

http://www.glod.com/
Ungdomstidning ges ut av Statens folkhälsoinstitut och riktar sig till läsare mellan 13 och 19 år. Syftet är att stärka ungdomars självkänsla, identitet och hälsa. Man skriver om existentiella frågor som kärlek, sex, vänskap och relationer.

http://www.drugsmart.com/
Sajten om alkohol, narkotika och tobak. Här hittar du massor av information oavsett om du gör ett skolarbete, är allmänt intresserad eller behöver råd och hjälp.

http://www.bo.se/adfinity.aspx?pageid=19
Barnombudsmannens sajt för dig som är under 18 år. Här hittar du bland annat information om barnombudsmannen och om dina rättigheter.

http://hem.passagen.se/improve/pbu.html
Barn- och ungdomspsykiatri inom Stockholms läns landsting har en hemsida där du som mår dåligt kan få skriva av dig, läsa om andra med liknande problem, tala med någon vuxen eller chatta.

http://ungdomar.se/
En sajt som tar upp allt en tonåring kan gå och fundera på. Mycket rör kroppen och relationer. Skriv ett eget inlägg, chatta, fråga experter eller läs vad andra skriver om.

http://www.sida.se/sida/jsp/sida.jsp?d=212 
En del av Sida och som informerar ungdomar om svenskt utvecklingssamarbete och internationella frågor. Läs om personer i olika delar av världen eller få hjälp om du själv vill resa ut i världen och hjälpa andra människor.

http://www.ugglan.educ.goteborg.se/ 
En webbplats för dig som går i gymnasiet! UGGLAN är i första hand elevernas virtuella bibliotek, men förhoppningsvis kan även andra finna information och stimulans i UGGLAN.

Här har jag valt att lägga upp lite länktips till alla er ungdomar :)

image25


Med vänliga hälsningar,
"T".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0