IM - Individuell Människohjälp

IM - Individuell Människohjälp

IM är en svensk biståndsorganisation som bekämpar och
synliggör fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i femton länder världen över.

IM arbetar långsiktigt tillsammans med lokala samarbetspartners, främst med hälsa, utbildning och försörjning. Insatserna utformas som hjälp till självhjälp och nya verksamheter börjar i en liten skala.

IM arbetar med människor oavsett tro, ursprung eller politisk övertygelse. Vi är inspirerade av kristet-humanistiska värderingar, som för oss står för medmänsklighet och alla människors lika värde. Verksamheten är möjlig tack vare det samlade engagemanget hos över 30 000 medlemmar och volontärer.


Det finns många sätt att bidra till IMs kamp för en rättvisare och medmänsklig värld. IM är en av Sveriges allra mest erfarna biståndsorganisationer. Sedan snart 70 år tillbaka har vi kämpat mot fattigdom och utanförskap runtom i världen.


Gör världen mer medmänsklig
- Bli medmänniska nu

Alla människor har rätt till utbildning, hälsa och ett värdigt liv. Ändå vaknar miljontals människor varje morgon till ett liv i fattigdom och utanförskap. Det är en skandal vi inte för acceptera.

Som Medmänniska stödjer du IMs insatser för att ge människor i 15 länder runtom i världen hälsa, utbildning och en egen försörjning. Med ett bidrag på minst 50 kronor i månaden hjälper du oss att bekämpa fattigdom och utanförskap.


Bry dig om - Bli fadder

Som fadder genom IM bekämpar du fattigdom och utanförskap på ett rättvist och effektivt sätt. Du stödjer ett program, inte ett enskilt barn, i något av IMs verksamhetsländer. Med tre brev om året berättar fältpersonalen om människorna i programmet och håller faddrarna uppdaterade. Du kan välja mellan att stödja barn, vuxna eller pensionärer när du blir fadder. Just nu söker vi särskilt faddrar till pensionärerna i Rumänien. Minsta gåva är 100 kronor i månaden.

Ring in en gåva!

För att ringa in 50 kr - Ring 0939-205 00 39

För att ringa in 100 kr - Ring 0939-205 00 41

Välj belopp, ring och följ instruktionerna. Koden som efterfrågad är i båda fallen 3521.
Pengarna läggs sedan till din telefonräkning. Tack!


IM har en webbutik med en massa fina saker som andra människor har gjort själva, med sina egna händer. Du kan påverka världen genom vad du köper. Är det inte fantastiskt?

Det här var några utav sätten som man kan hjälpa till på, det finns många fler!
Gå in på deras hemsida för att läsa mer om hur dom arbetar och hur Du kan hjälpa till på bästa sätt!


http://www.manniskohjalp.se/

image36

Med vänliga hälsningar,
"T".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0