Alla är vi vackra!

Alla är vi olika och ser ut på olika sätt och tur är väl det. Eller hur? Det är inget som säger att man är snyggare eller bättre för att man är smal. "Antagligen är det hela medias och samhällets bild av den perfekta kroppen som formar oss och får oss att hata våra snygga kroppar. Jag är mest oroad över att det redan börjar bland tre åringar då det finns massor av dockor med trådsmala midjor och silikonläppar som bara skriker ut idealen." Signalerna det ger ut är att det är "normalt" att se ut som dockorna. Så fan heller! Du är vacker och bra precis som du är. För det är ju just det - Du är dig själv och är nöjd med det. Det är så det ska vara. Är du nöjd med dig själv, så är andra det också! Kom igen alla tjejer (och killar) var nöjda med er själva och tvinga inte i er en massa tabletter och bli lurade om att du kan tappa 5-10 kg på en vecka! Det är bara bullshit!

Här kommer iallafall lite tips på hur du kan gå tillväga för att komma i form och må bra på ett hälsosamt sätt..
Men kom ihåg en sak - Du är vacker som Du är!


Sluta banta - lev och må bättre
Bantning och dieter är sällan bra. Det de flesta behöver göra är att lägga om vanorna helt och hitta något dom trivs att leva med som samtidigt är hälsosamt. Det finns några jätte enkla saker alla kan ändra på för att både må bättre, gå ner i vikt och bli starkare.

Morgonpromenader
Det speciella med att ta en promenad på morgonen istället för någon annan gång på dagen är att man ska göra det på fastande mage, innan frukost alltså. Detta gör att större del av den energi som kroppen behöver under promenaden kommer från fett. Ett tips för att öka fettförbränningen brukar vara att man ska dricka en kopp kaffe innan morgonpromenaden. I själva verket förbränner man inte så mycket mer av en kopp kaffe. Men känner du dig piggare av det så kan du gärna dricka en kopp. Man bör gå i rask takt en timme eller längre för att få bra effekt. Gärna varje morgon eller så ofta du kan. Du som är morgontrött kan ju börja dom dagar du är ledig. Bara för det kallas morgonpromenad så måste det inte vara 06:00, du kan lika gärna gå klockan 11:00. Så länge det är före frukost.

Äta lite oftare
Alla vet väl att man ska äta 3 måltider och 2-3 mellanmål. Men hur många gör det? Ett bra sätt att få kroppen att lagra på sig så lite energi (framför allt fett) som möjligt är att ge den energi kontinuerligt. Om man alltså äter små mål och med mindre än 3 timmar imellan så brukar detta kunna leda till vikt minskning. Man får förståss inte ha ett större energi intag än vanligt. Alltså du får inte äta mer mat under en dag bara för du äter oftare. Alla mål måste vara mindre än de var när du bara åt t.ex. två gånger. Ett tips ihop med detta är att dricka 5dl vatten innan måltiden.

Protein på kvällen
Att låta bli kvällsmackan kan vara avgörande. Under natten när man sover behöver man inte lika mycket kolhydrater som annars. Ett riktsnöre kan vara att du inte ska äta efter 19:00. Om du behöver någonting i dig efter den tiden så är det endast proteinrika livsmedel som gäller eller något kolhydrat- och energifattigt. Bröd eller ännu värre godis är bannlyst sent på kvällen. Tips på kvällsmål är proteindrink eller energisnål måltidsersättning. Man kan även äta fröer, mandlar eller nötter.

Tänk magert

Smör, grädde, feta ostar och massa annat gott ska du försöka undvika. Smör på mackan är till exempel bland det första du kan sluta med. Behöver du något som håller kvar skinkskivan eller gurkskivorna på mackan så kan du testa en mager mjukost i stället för smör. I stället för fet grädde finns mager grädde eller en lätt cream fraich. Stek i olja inte margarin. Fritera aldrig.

Rör på dig och ha roligt
Börja motionera. Men låt det inte bli en pina. Man måste inte vara ute och springa om du tycker att det är hemskt och tråkigt. Det finns så mycket annat som till exempel gympa, pilates, aerobic, spinning och massa andra aktiviteter. Och inte nog med att man blir smalare, starkare och mår bättre av lite träning. Det är en jättestor social bit i att gå till sin gympagrupp. Man träffar folk och har kul i stället för att sitta själv hemma och tänka på alla måsten. En sporre för att komma igång med motionering kan vara en träningsdagbok, nya träningkläder eller liknande. Gör motion till något kul och belöna dig själv med något bra när du varit duktig.

Slut med socker
Socker är en stor bov i fettdramat. Det kan vara lite svårt att tro att man blir fet av socker. Hål i tänderna får man det vet alla, men att man blir fet. Det är faktiskt så. Om du äter mycket socker som i till exempel godis eller läsk så kommer kroppen utsöndra en stor mängd insulin. Detta för att man inte ska få för mycket socker i blodet, då insulinet är en bra sak. Men det har sina nakdelar. Insulinet gör så att kroppen lagrar fett. Så alltså ju mer socker du äter desto mer insulin och i sin tur högre fettinlagring i kroppen. Drick lightdrickor, grönt te, ät frön, mandlar, nötter eller frukt istället för läsk, jouice och godis.

image57
"T"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0