Utsattabarn - Bli fadder!

Jag "A" forskade lite om Sos-barnbyar, vilket jag tyckte passade bra i våran blogg. "T" hänger med på ideén och väljer hennes egna val och forskar för sig själv. SOS-Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation. Dom tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem ett hem, en familj och utbildning. Barn som kommer till en SOS-Barnby har ofta gått igenom mycket trauma och sorg efter att har förlorat föräldrar eller andra som stod dom nära. De är förvirrade och fyllda av sorg. De måste sakta lära sig att åter kunna skratta, få nytt självförtroende, känna sig trygga och skaffa nya vänner. Ofta kan det ta lång tid för att barnets ärrade själ ska läka.

SOS-Barnbyar, hjälper barnen att komma på fötterna och det glädjer mig. Jag tycker inte barn ska få leva i ett otryggt samhälle, oturligt nog så kan man inte förändra samhället på en gång även hur mycket man än försöker. Tusentals barn dör varenda dag ute i världen av svält. Fattigdomen tog deras liv. Jag vill att folk slutar tänka på sig själva och börjar tänka på dom som verkligen behöver dom där kläderna som du/ni har växt ut. Istället för att slänga dom i grovsoporna, kasta dom i en UFF-konteiner. Då kan du ha ett gott samvete om att du just gjort ett utsatt barn en väldigt stor förtjänst. Ett klädesplagg betyder såå mycket mer för dessa barn än vad du kan ana.

Det finns så många barn som aldrig fått äta sig riktigt mätta, krypa upp i ett knä och fått känna trygga armar omsluta sig. Tårarna har tagit slut. De små är så många, tanken outhärdlig, så jobbig att det känns bäst att förtränga den - Gör inte det. Du kan förändra livet för någon. Fattigdomen i världen är så stor. Du kanske tror och tänker för dig själv att din hjälp blir en droppe i havet. Men utan din hjälp, din droppe, skulle havet bli mindre. Du kan hjälpa alla men du kan tända en gnista, en gnista i ett barns öga. Du kan bidra till hopp och framtidstro för någon eller några.

Barn i världen behöver DIN hjälp.
Genom att bli fadder kan Du tillsammans med oss andra vara med och förändra världen till det bättre!


Gå in på:

http://www.reseindustrinsbarnfond.se

Och bidra du också!!

image1

Med vänliga hälsningar

"A" & "T"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0