Stoppa Rasismen

Rasism är något som syns ofta i våran vardag. Som tonåring är det lätt att i jakten på en identitet vilja pröva på nya saker. Då man oftast inte är säker på vem man är och kan då lätt hamna på fel spår. Olyckligtvis blir ofta konsekvenserna allvarliga för de som provar på rasismen. Jag menar att det sällan är det redan ideologiska innehållet som lockar ungdomarna, att gå med i dessa verksamheter. Det är nog snarare den tuffa ytan av broderlig kamratskap som attraherar. När man väl har svalt ytan så accepterar man sedan, resterande innehåll utan att reflektera vidare över det. Många av dagens ungdomar vet inte ens vad som är skillnaden mellan Rasisom och främlingsfientlighet och vad dessa båda innebär. Det tycker jag måste upplysas, även för min egen del.

Att rasismen faktiskt växer sig större och större i Sverige kan vara väldigt svårt att föreställa sig. Att folk t.o.m har blivit mördade i rasismen/nazismens namn mitt i den svenska vardagsidyllen kan vara ännu svårare att inse. Det är länge sen invandringen i SVerige var en marginell företeelse som kunde hanteras genom att ringa integrations och anpassningsprojekt. Det stora problemet är inte de få pådrivande elementen, utan de stora tigande massorna. Vad som är skrämmande är att den s.k. "Svensson-rasismen" växer sig större och större medan segregationsklyftan gapar allt bredare.

Själva ordet rasism är förhållandevis nytt och dök upp först efter mellankrigstiden i samband med omvärldens kritik mot den tyska nazismen. En rasist är en person som anser att människor tillhör skilda raser som innehar olika värde och därför ska särbehandlad. Rasismen menar att man som människa föds till ett högre eller lägre värde till följd av de ärftliga rasegenskaperna. Enligt FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna är sasism ett beteende eller en attityd som leder till diskriminering/uteslutning av en människa/grupp p.g.a etnisk härkomst eller hudfärg. Begreppet betecknar en ideologi som försvarar och rättfärdigar en särbehandling av människor, och som medvetet står för en "ras - splittring". Dock är det inte inledningen av mänskligeten i olika raser som är rasism, utan det är föreställningen om att raserna skulle ha olika värde.

Rasism är ett dunkelt och flerbottnat begrepp, detsamma gäller för orsakerna till dess uppkomst. Det finns bidragande faktorer i livet och samhället som har stor betydelse för att gynna eller motverka uppkomsten av rasism. Misstaget som många gör är att se alla rasister som öppet fientliga blådårar med perversa tankesystem. Lika viktigt som det är att inte generalisera i samband med invandrare är det nödvändigt att vi inte heller drar allmänna slutsatser angående vilka som blir rasister. Alla människor har svagheter. Svagheter i stil med förakt, rädsla och ibland avund för det främmande. Ur dessa svagheter växer sen fördomar. Alla har mer eller mindre fördomar, sen vem de är riktade till kan variera. Det kan vara mot politiker, blondiner, invandrare eller advokater. Fördomarna riktas oftast mot något som är främmande för en själv, som t.ex. andra folkgrupper, samhällen och samhällsklasser.

En person kan byta religion eller anpassa sig till en annan kultur, men kan däremot inte byta hudfärg.


Vem e skinnskalle/nazist?

Är man skinnskalle för att man har rakat bort allt sitt hår på huvudet? Nej! Det finns ett otal olika sorters skinnskallar och det flesta av dom är inte nazister. Att raka sitt huvud har genom årtusenden varit ett sätt att visa sig hängiven sin sak. I modern tid kommer skinnskallerörelsen främst ifrån Ska - kulturen på Jamaica. Där symboliserade det ett avståndstagande till reagge och att visa sin tillhörighet till musikstilen Ska. Rakad skalle blev sedan en Brittisk kultur där man rakade skallen för att visa att man var arbetarklass. Skinnskallekulturen återfinns idag i massvis med olika kulturer och ideologier. Det som är gemensamt med alla former av skinnskallekultur är känglor och hängslen.

NS - skind är namnet på en skinnskalle MED nazistiska åsikter. utseendet kan variera men kängor med vita snören och vita hängslen är det vanligaste sättet att identifiera en skinnskalle med nazistiska åsikter. Kläder med sifferkombinationerna 18, 88, 28 är andra tecken likväl som förkortningar av slaget ACAB (All cops äre bastard) och HMF (Homofob).

Redskins, scrapheads, sharpskins och vänsterskins syns lättast genom sina ofta övertydliga socialism- och kommunism symboler på kläderna. Che Guevara, hammaren och skäran samt ett överkorsat hakkors är vanliga symboler. Keps och polisonger används en del även bland vänsterskins. Kängor med röda eller gröna skosnören är vanligt, röda hängslen likaså.

Opolitiska skins urskiljer du lättast genom avsaknaden av synliga symboler. Hängslen, kängor och keps är standard och det är väldigt vanligt med breda polisonger. Ett opolitiskt skin är framförallt intresserad av musiken. Ska och Oi är vanliga musikstilar bland opolitiska skins.

Huliganer är en vanlig men ganska okänd skinnskallegrupp. Många som ser fotbollsmatcher som urartar tror att det är nazister på matcherna för många av dom man ser i bråken är just skinnskallar. Bland huliganer finns det alla ovannämnda skinnskallegrupper men dom är mest ute efter att skapa bråk och relativt ointresserade av att sätta på sig en stämpel. Synliga symboler är respektive fotbollslags diverse symboler.Förkortningar med NS bakgrund


Vanliga förkortningar:


ACAB All Cops Are Bastards. Betyder för många unga en protest mot polismakten och vuxenvärlden. Har en annan och mycket grövre innebörd då förkortningen först började användas två veckor efter Malexandermorde. ACAB betyder också att poliserna som miste livet i Malexander var NS-rörelsens naturliga fiender och förtjänade att dö. Otroligt grov innebörd som ofta förekommer på kepsar och tröjor.

NS Nationalsocialism

ZOG Zionist Occupation Goverment, den sionistiska ockupationsmakten. De som styr och är ansvariga för allt ont enligt nazistisk konspirationsteori. ZOG används idag som samlingsbeteckning för ?fienden?, d.v.s. invandrare, homosexuella, judar, kapitalister, socialister mfl.

HMF Hets mot folkgrupp (Vit makt musik) eller Homofob.

BSS Bevara Sverige Svenskt, vanligt som klotter. En organisation som upphört men vars namn används som ett slagord istället.

RAHOWA Racial Holy War

SA Sturm Abteilung (stormavdelning)Jag "T" har nu läst och skrivit en massa om just rasismen. Jag blir förbannad av att bara läsa om det. Jag tycker att alla har lika stor rätt till att vara i Sverige som vi svenska medborgare. Tänk om det skulle bli krig här i Sverige och vi behöver fly? Vad skulle vi göra om vi blev likadant behandlade som våra invandrare blir här i Sverige? Tänk er för innan ni behandlar en invandrare illa, dom flesta har redan nog med problem ändå. Tror ni verkligen inte att dom hellre skulle vilja leva i sitt eget land? Jo det vill dom flesta faktiskt, men pga olika krissituationer i deras hemland så tvingas dom bort för att kunna överleva, men många längtar tillbaka till sitt hemland. Så mina slutsliga ord på detta inlägg är: Behandla andra som du själv vill bli behandlad!


image24


Med vänliga hälsningar,
"T".
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0